Språket på jobbet
Nytt

Webbinarier på temat Språkutvecklande arbetsplatser

Publicerad 2024-03-25

Hur kan man implementera arbetet med språkombud och skapa språkutvecklande arbetsplatser?

Idag vill många arbetsplatser satsa på att arbeta långsiktigt med språkombud som en väg till tryggare kompetensförsörjning, snabbare språkutveckling och bättre arbetsmiljö.
Men hur gör man? Hur kommer man igång, och hur håller man arbetet levande? Det finns inget facit, men det finns många goda exempel som kan inspirera och vägleda.

Därför startar VO-College nationellt en serie webbinarier på temat Språkutvecklande arbetsplatser. Under webbinarierna kommer vi att få lyssna på gäster från hela landet, och höra hur de arbetar för att implementera språkombudsrollen och förankra det språkutvecklande arbetet i sina organisationer och på arbetsplatserna. Det kommer också att finnas tid att ställa frågor till gästerna och samtala i mindre grupper. 

Välkomna att anmäla er till webbinarium 1!

Hur kan man koppla ihop rollerna som språkombud och handledare? 
Cecilia Waltersson Lindahl, Omsorgsförvaltningen i Växjö kommun

Cecilia kommer att berätta om hur och varför man i Växjö bestämde sig för att koppla språkombudsrollen till den befintliga organisationen för handledare. Vi kommer också att få höra om Växjös resa med att implementera språkombudsrollen, hur det började med ett politiskt beslut som sedan omvandlades till en konkret plan, och hur de jobbar idag. Under webbinariet finns det tid för att ställa frågor till Cecilia och samtala i mindre grupper.

Datum för webbinarium 1: 7 maj 2024.
Tid: 09.00 -10.30
Plats: Teams

Språket på jobbet
Postadress

Föreningen Vård- och omsorgscollege
118 82 Stockholm

Besöksadress

Hornsgatan 15
Stockholm

Copyright © 2024 | Ansvarig utgivare VO-College.se